Viser alle 17 resultater

99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.
99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.
99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.
99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.
99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.
99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.
99,00 kr.329,00 kr.
69,30 kr.230,30 kr.

Hilma af Klint plakat

Hilma af Klint var en foregænger og pioner indenfor abstrakt maleri. Hun havde komplekse filosofiske idéer og lavede visuelle repræsentationer af den menneskelige eksistens. I sine abstrakte værker prøvede hun at illustrere det vores øjne ikke ser. Derfor var Klints værker ikke kun malerier af rene abstrakte motiver – men systematiske malerier som gestaltede den del av virkeligheden, vi ikke kan se. Men som ikke desto mindre eksisterede, ifølge Hilmas personlige overbevisninger.

Svenske kunstner Hilma

Hilma af Klint var en svensk kunstner født 1862 i Stockholm. Hun var akademiker og blev uddannet ved Konstfack (den Tekniske Højskole) i den svenske hovedstad. Derudover gik hun til lære i porttrætmaleri og efter afsluttet uddannelse på Kunstakademiet malede hun portræt og landskaber i naturalistisk stil.

Kunstner Hilma af Klint er måske ikke blandt de mest kendte indenfor svensk kunsthistorie. Formentlig gik der også noget tid, inden verden var klar til den type komplekse filosofiske idéer og forskellige dimensioner, som hun viste frem i sine værker.

Hilmas abstrakte værker

Hilma af Klints kunst overgik nemlig med tiden fra det naturalistiske til det mere åndelige. Hilma var af den overbevisning, at der var en højere åndelig dimension af tilværelsen. Og at der er mere til den menneskelige eksistens, end det vi kan se. Hilma af Klint mente faktisk at hun, når hun malede, var i forbindelse med en højere bevidsthed – som igennem hende kunde fremføre sine budskaber.

Hilma af Klint og de fem

De fem var en gruppe kvindelige kunstnere, hvoraf Hilma af Klint var en af medlemmerne. Noget af det kvinderne gik op i, var at give plads til spontan kreativitet, sådan at kunsten kunde udvikle sig frit. Det passede Hilma, som interesserede sig for spiritisme, teosofi og antroposofi.

Før sin tid

I sin levetid udstillede Hilma af Klint kun sine naturalistiske værker. Ikke de abstrakte. Kunstneren skrev i sit testamente, at de abstrakte malerier først må udstilles mindst tyve år efter hendes død. Et tydeligt tegn på at Klint ikke selv troede, at verden skulle være parat til at forstå betydelsen af dem, før langt efter hendes egen tid var forbi.

Den svenske kunstner Hilma efterlod omkring tusind malerier, tegninger og andre værker på papir, da hun døde 82-år gammel i 1944. Mange syntes nok alt det med ånder var skørt, og mødte Klints kunst med en portion skepsis. Men der var også en stor interesse for det eksistentielle og det mystiske.

Plakater af Klint

Tilfør noget abstrakt maleri i dit hjem ved at vælge en Hilma af Klint plakat. Plakater af Klint findes i flere forskellige størrelser og med nogle af hendes mest kendte motiver og systematiske malerier. Plakaten har et tryk i høj kvalitet, hvor både farver og papir får topkarakter. Ved at lave en bestilling online på ønskede plakater, kan du opnå gratis fragt og hurtig levering mandag – fredag.

Få inspiration og spændende nyt på mail

Husk også at du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev ved at angive din e-mailadresse, så modtager du spændende nyheder, inspiration til hvordan du finder den rigtige plakat og ramme, samt en masse om art, design og kunst generelt.

Vælg en ramme til din plakat

Her hos os finder du også gaver og rammer i forskellig design. Shoppen er e-mærket, hvilket betyder at der bliver lavet løbende kontrol af vores kunders brugeroplevelse, håndtering af personlige data m.m i vores butik. Derfor kan du købe plakaten eller værket du ønsker dig direkte her. Hvert produkt har en beskrivelse, hvor du kan læse mer om kunstneren eller værket. Find din næste Hilma af Klint plakat her og lad Hilma af Klint og hendes visuelle repræsentationer tag plads i din stue.